Κρίσεις πανικού και Ρεφλεξολογία
10/12/2018
Όλα τα άρθρα
νευρορεφλεξολογια

Η Νεύρο-Ρεφλεξολογία είναι μια σύγχρονη θεραπευτική μέθοδος, η οποία έχει ως σκοπό να αντιμετωπίσει τον χρόνιο πόνο και να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του Νευρικού συστήματος.
Εφαρμόζεται μέσω χειρισμών με τα δάχτυλα των χεριών, από εκπαιδευμένο θεραπευτή (Νεύρο-Ρεφλεξολόγο) σε απολήξεις νεύρων επί των άκρων ποδών των θεραπευόμενων.
Πηγάζοντας από την κλασσική ρεφλεξολογία του άκρου πόδα όπου όλα τα μέρη του σώματος αναπαριστώνται σαν αντανακλαστικές ζώνες στα μαλακά μόρια του πέλματος, στη Νεύρο-Ρεφλεξολογία (ΝΡ), τα αντανακλαστικά σημεία βρίσκονται στα οστά του άκρου πόδα και αντιστοιχούν σε κάποιο νεύρο ή νευρική δομή.
Η τεχνική αναπτύχθηκε από τους Ellen και Walter Froneberg.
Χρησιμοποίησαν τα σημεία ΝΡ παράλληλα με τις δικές τους τεχνικές μάλαξης και manipulation =Manual Neuro Therapy (MNT).Αργότερα, η μέθοδος διευρύνθηκε και ολοκληρώθηκε από τους συνεχιστές τους: Norbert Gosch,Griet Rondel και Nico Pauly.
Οι οποίοι προσάρμοσαν τις τεχνικές της μάλαξης και του manipulation σε ένα νεύρο-αντανακλαστικό μοντέλο τεχνικών τριβής των μαλακών μορίων, σπονδυλικού συντονισμού και σπλαχνικής κινητοποίησης. Όλα τα παραπάνω ενσωματώνονται σε ένα μοντέλο που περιλαμβάνει τον κλινικό συλλογισμό, την αξιολόγηση και τη θεραπεία. Ρεφλεξολογικά βασισμένα στη σύγχρονη έρευνα για τη φυσιολογία του πόνου.

Που βοηθάει η Νεύρο-Ρεφλεξολογία?

Η Νεύρο-Ρεφλεξολογία είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με

α) τον χρόνιο πόνο
β) τα μυοσκελετικά προβλήματα(οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενικό, κλπ )
γ) τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο
δ) την ινομυαλγία
ε) νευραλγίες

και γενικότερα με ότι πρόβλημα αφορά το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.

Ποια η διαφορά της Νεύρο-Ρεφλεξολογίας από την κλασική Ρεφλεξολογία

Τα ερεθίσματα κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας κλασικής Ρεφλεξολογίας είναι διάχυτα και δεν επιτρέπεται η δράση σε ένα και μόνο αποκλειστικά νεύρο ή μία νευρική δομή. Ενώ η
Νεύρο-Ρεφλεξολογία δρα απευθείας σε ένα μόνο νεύρο ή σε μία νευρική δομή. Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα στην
Νεύρο-Ρεφλεξολογία να εστιάσουμε στο νεύρο που θέλουμε να σταλεί το ερέθισμα. Παράλληλα μέσω της Νεύρο-Ρεφλεξολογίας έχουμε άμεση επίδραση στο μεγαλύτερο σύστημα ελέγχου του σώματος, το Νευρικό Σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να επιτύχει η Κλασσική Ρεφλεξολογία. Το Νευρικό Σύστημα είναι αυτό που ελέγχει όλα τα άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος.
Συλλέγει πλήθος πληροφοριών από τους αισθητηριακούς νευρώνες, ελέγχοντας και ρυθμίζοντας τις απαντήσεις όλων των
άλλων συστημάτων.
Αυτό είναι πιο προφανές στο Κινητικό Σύστημα όπου δεν υπάρχει μυς ο οποίος να συσπάται ούτε και να ζήσει χωρίς κάποιο νευρικό ερέθισμα. Ακόμα και τα άλλα συστήματα τα οποία είναι πιθανόν να έχουν τη δικιά τους ζωή, όπως το Πεπτικό Σύστημα, ελέγχονται από τα νεύρα τους.
Επομένως, η Νεύρο-Ρεφλεξολογία βλέπουμε ότι αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο που επιτρέπει τη παρέμβαση σε όλο το σώμα.

Κάθε πότε μπορώ να κάνω Νεύρο-Ρεφλεξολογία?

Η χρονική συχνότητα της θεραπείας εξαρτάται από τη γενική πορεία του ασθενή, τη χρονιότητα του προβλήματος του, την ένταση των συμπτωμάτων του και την ηλικία του.